Udgivet i Mere om Bolig

Pas godt på dine tænder om natten med en bideskinne - 3 ting du skal overveje før du køber

Af Badeværelsesskab.dk

Hvis du overvejer at købe en bideskinne så læs med her, inden du risikerer at spilde en masse penge. Bideskinner er blevet meget udbredt. Det skyldes naturligvis den rigtig gode effekt, disse har. Der er dog mange penge at spare, hvis du køber dem det rette sted. Tager du til tandlægen for at få lavet en bideskinne, vil omkostningerne løbe op i adskillige tusinde kroner. Køber du dem derimod online, vil du spare massevis af penge.  Vil du gerne være lidt klogere på bideskinner, inden du køber en selv, så dyk ned i denne artikel.

Har du brug for en bideskinne?

Først og fremmest skal du finde ud af, om en bideskinne er det rette for dig. Sådan en skinne kan afhjælpe mange problemer – hvis de altså er forårsaget af tænderne. Har du tendens til at skære tænder om natten, vil det kunne komme til udryk som følgende:

  • Ømhed i kæben
  • Hovedpine
  • Ømhed i nakken
  • Slidte tyggeflader

Det skal nævnes, at flere af symptomerne på, at du skærer tænder om natten, kan være symptomer på andet. Det er ikke alle, der er klar over, at de skærer tænder om natten. Et meget afslørende tegn på at du skærer tænder er, at dine tyggeflader bliver meget slidte. Dette an tandlægen helt sikkert se, og i nogle tilfælde kan du også selv se det med det blotte øje. Du kan sagtens skære tænder om natten, selvom du ikke gør det om dagen.

Skal du købe bideskinne hos tandlægen eller købe den online?

Du har to muligheder at vælge mellem, når du skal ud og investere i en bideskinne:

  • Få tandlægen til at lave en
  • Købe en online og tilpasse den selv

Det kræver naturligvis intet af dig, at få tandlægen til at lave en, der er tilpasset dit tandsæt – udover, at du selvfølgelig skal ned til tandlægen og have taget aftryk. Denne løsning er til gengæld ret dyr. Det er ikke unormalt, at dette løber op over 5.000 kr. Denne model holder typisk i nogle år.

Den anden mulighed er at bestille en online, som du selv tilpasser. Derved kan du gøre det, når det lige passer ind i din dag. Det er ikke svært at tilpasse en bideskinne selv. Du modtager en eller flere bideskinner (det kan være en fordel at vælge et sæt, hvor der er flere størrelser, hvis du er i tvivl om hvor vidt din mund er stor eller lille).

Det første du skal gøre, det er at lave et aftryk af dine tænder i skinnen. Der medfølger en manual, der guider dig gennem den simple proces, der tager få minutter. Bideskinner kan købes til få hundrede kroner online, hvilket er en væsentlig forskel til de skinner, man køber ved tandlægen. Denne model holder i ca. 6 måneder.

En anden ting, du bør overveje, inden du køber en bideskinne, det er, om du er villig til at have den i munden om natten. Det er ikke alle, der bryder sig om at have noget i munden, mens de sover. Er du lidt tilbageholdende med det, så overvej, om fordelene ved skinnen opvejer det, at man skal have den i munden, mens man sover. Det er ikke nødvendigt at bruge den om dagen, da du her kan være bevidst omkring at skære tænder.

Bideskinner er lavet af et blødt materiale, der føles komfortabelt at have i munden. Det er samtidig et smagsløst materiale, hvorfor det ikke er generende at have i munden i længere tid af gangen. Det er nemt at rengøre en bideskinne. Den rengøres blot efter brug og lægges i det itui, der følger med, når du køber en skinne.

Opsummering – er du klar til at købe en bideskinne?

Opsummeret set, skal du overveje disse ting, inden du køber en bideskinne:

  • Har du nogle af de førnævnte symptomer, der kunne tyde på problemer med at skære tænder om natten?
  • Ønsker du at få tandlægen til at lave den, eller er du ok ed at tilpasse den selv?
  • Er du villig til at bruge mange tusinde på en bideskinne, eller foretrækker du den billige løsning?
  • Har du det fint nok med at have en bideskinne i munden om natten?

Har du gener, der stammer fra skæren tænder om natten, vil en bideskinne helt sikkert kunne hjælpe dig til en bedre livskvalitet, hvor du har mulighed for at vågne uden ømhed og smerter grundet spændinger i kæben.

Vi håber, at du er blevet klogere på, om en bideskinne er det rette valg for dig, samt hvilken type bideskinne, der er den rette for dig efter at have læst denne artikel.

Find det du mangler på badeværelsesskab.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 160 produkter fra mere end 6 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 217 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-18 08:43:13.

2
Produkttyper
160
Produkter
3
Brands
6
Forhandlere
217
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.