Udgivet i Mere om Bolig

6 gode tips til at indrette dit badeværelse

Af Badeværelsesskab.dk

Når det kommer til at indrette sit hjem, så er der rigtig mange forskellige rum, der skal tages stilling til - selvfølgelig især hvis man bor i et større hus, hvor det næsten kan føles som om, at der er uendeligt mange rum, der skal indrettes på en god, stilet og personlig måde. 

Et af de rum, som man dog godt kan glemme lidt i den proces, og som måske også umiddelbart kan virke lidt svært at indrette, er eksempelvis badeværelset. Det er ikke et rum ligesom eksempelvis stuen, hvor man bare kan give den gas på alle fronter og lade fantasien styre det hele, for badeværelset er jo frem for alt et praktisk rum. Men der er alligevel lidt forskellige ting, man kan vælge at indrette med for at give rummet mere sjæl og personlighed ligesom resten af rummene i hjemmet. Så det kommer der et par gode tips til herunder.

Find et flot og stilet badeværelsesskab

Det første tip til at indrette badeværelset handler om opbevaring. For på de fleste badeværelser vil det altså være nødvendigt med en form for opbevaring til håndklæder, hårprodukter, hudplejeprodukter og hvad man nu ellers har brug for at kunne opbevare på sit badeværelse. Her kan man altså med fordel tage et lille kig på det badeværelsesmøbel, man allerede har og her overveje, om det måske er ved at være tid til lidt forandring på den front.

Et badeværelsesskab behøver nemlig ikke at være kedeligt og ligne det, som alle andre har. Man kan sagtens være kreativ - enten ved bare at købe et nyt skab, der kan give et nyt udtryk eller ved at tænke lidt ud af boksen og måske endda prøve sig frem med at lave sit eget skab ud af nogle anderledes materialer. Man kan måske lade sig inspirere af den slags møbler man har i resten af hjemmet og overveje, om det ikke også kan gå an i forhold til løsningen med badeværelsesskab på badeværelset. 

Flot og smart belysning

På et badeværelse skal man selvfølgelig også tage stilling til belysning. Der er sikkert allerede installeret en lampe eller to i forvejen, men hvis man er blevet lidt træt af den eller måske bare ikke synes, at den passer ind i den stil, man gerne vil have gang i, så er der ikke andet for end bare at få købt en ny badeværelseslampe. 

Hvis man endnu ikke er helt sikker på, hvilket udtryk man går efter i forhold til belysning på badeværelset, så kan man jo bare tage et kig på AndLight, hvor der er et stort udvalg af belysning, som man kan tage med i sine overvejelser. For en spændende eller anderledes lampe på badeværelset kan meget vel være lige det, som går og mangler - den sidste lille ting.

De rette håndklæder

Noget, som de fleste har fremme på badeværelset, selvom det måske ikke ligefrem er den kønneste indretningsartikel i verden, er selvfølgelig håndklæderne. Håndklæderne på badeværelset har jo primært en praktisk funktion i og med, at man både skal bruge dem, når man har vasket hænder og været i bad, men der er jo ingen der siger, at man nødvendigvis behøver at vælge de gamle og slidte håndklæder. 

I stedet bør man altså tage ud og købe nogle lækre, nye håndklæder, som er lidt flottere at have hængende fremme til hverdag - også selvom de er i brug. Det kan være, at man går med nogle forskellige nuancer af grøn, at man vælger en masse forskellige farver, eller man bare holde sig til det samme stilfulde håndklæde hele vejen rundt.

Det er i hvert fald bare helt sikkert, at der er stor forskel på at have nogle gamle, slidte håndklæder hængende og på at have nogle lækre, nye håndklæder til at hænge fremme på badeværelset, så det er bestemt et tip, der er værd at tage seriøst.

Et smukt spejl

Det er selvfølgelig også de færreste badeværelser, som ikke har en form for spejl hængende - det vil typisk hænge over håndvasken, så man lige kan holde øje med, hvordan man ser ud, når man vasker sine hænder eller børste tænderne. Men der findes altså også uendeligt mange forskellige slags spejle, så er det er altså endnu et område på badeværelset, hvor man nemt kan tilføje lidt ekstra kant og personlighed og generelt gøre rummet lidt mere stilet.

Man kan selvfølgelig bare vælge et helt almindelig, firkantet spejl uden nogen form for ramme, hvis man bedst kan lide det helt nedtonede udtryk. Men man kan også give den ekstra gas ved at vælge et spejl, som måske har en anderledes form, eller hvor spejlet har en særlig ramme i eksempelvis guld eller træ. Og hvis man netop går med et spejl, der skiller sig lidt ud, så vil man også få et helt andet indtryk af rummet, fordi det vil føles som om, at der er tænkt lidt ekstra over det hele.

En form for vægdekoration

En vægdekoration, vi allerede har været inde på, er selvfølgelig spejlet, men hvis man har plads til det på sit badeværelse, så kan man altså også lige overveje, om der skal nogle flere ting op at hænge på væggene. Det kan selvfølgelig godt være lidt svært at få det til at fungere rent praktisk, da badeværelset måske ikke er det mest oplagte rum at have en masse nips i.

Der bliver nemlig fugtigt, når nogen har været i bad, og så er det jo generelt ikke et super hygiejnisk rum, da toilettet også er der. Så hvis man vælger at hænge noget op på væggene, skal det altså være noget, der kan holde til fugt og hvad det nu ellers kan blive udsat for på et badeværelse. 

Man kan gå med en helt klassisk plakat, som man med fordel kan indramme i en form for glas, så plakaten ikke går i stykker med det samme. Men man kan også finde en form for væghængt skulptur, maske eller noget i den stil. Det kommer igen meget an på, hvad man lige er til, og hvad man synes er pænest at have hængende på sit badeværelse. Så længe det ikke er noget, der bliver påvirket for meget af fugt og de ting, der sker på badeværelset.

Bevar den røde tråd i forhold til farver og materialer

Det sidste tip har egentlig noget at gøre med alle punkterne - for når man indretter sit badeværelse, så gælder det ligesom for alle de andre rum, at det er en rigtig god ide at bevare den røde tråd, så det ikke bliver for kaotisk og virker som, at tingene er malplaceret. 

Så når man eksempelvis vælge spejlet, vægdekorationen, håndklæderne, lampen og badeværelsesskabet, så kan man eventuelt tænker lidt over materialer, farvetoner og den slags, så man hele tiden sørger for, at det hele passer sammen, og at det kan gå op i en højere helhed. På den måde opnår man det bedste og mest stilfulde resultat på sit badeværelse.

Find det du mangler på badeværelsesskab.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 719 produkter fra mere end 8 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.100 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-15 09:00:12.

2
Produkttyper
719
Produkter
8
Forhandlere
1.100
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.