Udgivet i Mere om Bolig

Pas godt på dine tænder - her er 5 ting du altid bør have i badeværelsesskabet

Af Badeværelsesskab.dk

Tandhygiejne er et af de rutiner, som gerne skal gennemføres hver dag. Det er nemlig utrolig vigtigt, at du ikke hopper rutinen over, da dette kan lede til store tandlægeregninger og slemt ubehag.

Mange ved ikke, hvordan man tager sig ordentlig af sine tænder og undgår plak, tandsted og huller. I denne artikel kan du læse om de produkter, som du skal have i din tandplejerutine for at holde din emalje intakt og holde både tænder og tandkød sundt.

Derfor skal du passe ekstra godt på dine tænder

Det er vigtigt, at du passer ekstra godt på dine tænder, da skader både er dyre og smertefulde. Sunde tænder og sundt tandkød vil sikre, at du ikke skal igennem ret meget andet end det årlige eller halvårlige tjek, som du ikke selv behøver betale for, hvis du er medlem af Sygforsikring Danmark.

Emaljen er uerstattelige

Det, der skal passes bedst på, er emaljen. Emaljen er et lag af meget hårdt materiale, som sidder omkring tandkronen. Dens funktion er at beskytte tanden mod skader. Selvom emaljen er meget hård og stærk, så kan den blive beskadiget, hvis den ikke plejes ordentligt.

Emaljen bliver nedbrudt af ting som sukker. Derfor er det vigtigt at gå igennem sin tandplejerutine 2 gange dagligt, så sukkeret fra vores mad ikke får lov til at sidde i for lang tid.

En beskadiget emalje kan gøre, at du nemmere får huller, plak og tandsten. Derudover, så kan det også gøre, at du bliver mere følsom overfor kolde og varme drikke og/eller mad.

1. Tandbørsten er det vigtigste redskab

Det bedste redskab til at rense dine tænder, er tandbørsten. Tandbørstens funktion er at fjerne plak fra tændernes overflade. Plak er en samling af bakterier, som dannes af madrester. Plak er skyld i huller, tandkødsbetændelse, paradentose og tandsten.

Du skal dog vælge den rigtige type tandbørste. Alle tandlæger er enige om, at det er bedst at bruge en elektrisk tandbørste, da den er mere ensformig dybdegående og korrekt, end med en manuel tandbørste.

Noget andet, som du også skal tage stilling til, er hårdheden af tandbørsten. De fleste skal bruge en blød tandbørste, men det kommer an på hvor beskadiget dit tandkød er. Hvis du har tilbagetrukket tandkød, så skal du helst bruge den blødeste tandbørste, du kan få fat i.

En solo-tandbørste kan også være nødvendig

Hvis du har meget lidt plads i munden, har skæve tænder, har store mellemrum eller visdomstænder, så kan det være nødvendigt at anskaffe en solo-tandbørste.

En solo-tandbørste er en meget lille tandbørste, som er velegnet til at komme ned i de små afkroge og skæve vinkler i munden.

2. Tandtråden må man bestemt ikke hoppe over

Tandtråden er et stykke tandpleje, som mange glemmer eller ikke tænker er vigtig, men det er faktisk en essentiel del af tandpleje.

Tandtråden er en lille snor, som er lavet til at komme ind mellem tænderne og fjerne det plak og de madrester som tandbørsten ikke kan få fat i.

Tandtråd skal gerne bruges mindst én gang om dagen til at fjerne det værste snavs, som sidder mellem tænderne.

3. Mundskyld er også et dagligt must

Mundskyld er endnu en del af tandpleje, som ikke må overses. Mange tænker på det som en ekstra ting, man kan bruge, hvis man har lyst. Mundskyld har dog en meget praktisk funktion, som ikke må glemmes. Mundskyld kan:

  • Fjerne plak og tandsten
  • Styrker mundens forsvar mod dårlige bakterier
  • Holder tænder og tandkød sundt
  • Beskytter mod tandkødsbetændelse og huller

Mundskyld skal bruges 2 gange dagligt, og det er en god ide at bruge det mellem tandbørstninger, så du får taget de værste bakterier mellem børstninger.

4. Du skal også vælge den rigtige tandpasta til dine tænder

Valget af tandpasta er også vigtigt. Tandpastaen er med til at rense tænderne og fjerne uønsket bakterier. Det kan også hjælpe med at lysne tænderne, hvis det bruges rigtigt og konsekvent.

Valgt af tandpasta har ofte mere med personlig præference at gøre end noget andet. Det anbefales dog, at en voksen bruger en tandpasta, der indeholder ca. 1450 ppm fluorid.

5. Årlige eller halvårlige tjek må heller ikke glemmes

Tandpleje er utrolig vigtigt, og det er godt at have en fast rutine, som indeholder alle de overnævnte produkter og redskaber. En god tandplejerutine kan god ikke erstatte det regelmæssige tjek hos tandlægen.

Det er bedst, at du lader en professionel undersøger din mund for at sikre, at alt er som det skal være. Dette er nemlig med til at forebygge skader og andre problemer, så du ikke skal gå igennem store smerter eller dyre reparationer.

Find det du mangler på badeværelsesskab.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 160 produkter fra mere end 6 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 217 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-19 08:43:47.

2
Produkttyper
160
Produkter
3
Brands
6
Forhandlere
217
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.